Sestavine:
- riževi rezanci
- škampi (repki)
- čebula
- por
- brokoli
- paprika
- sončnično olje
- sol
![]() |
| Riževi rezanci s škampi, brokolijem in papriko |
Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 12 minut
1. korak
Zavremo vodo, v katero nato damo brokoli. Pozorni moramo biti pri trajanju kuhanja, saj ne želimo, da brokoli prekuhamo in povzročimo da nato razpada. V vreli vodi ga pustimo med 5 in 10 minut, odvisno od velikosti kosov. Možno je tudi da se kuha v sopari in ne direktno v vodi.
Vodo zavremo v še enem loncu, jo solimo in v njej kuhamo rezance. Jaz sem uporabila tanjše riževe rezance, ki se kuhajo med 6 in 8 minut.
2. korak
Sesekljamo čebulo, narežemo por in papriko na poljubno veliko koščke. Brokoli vzamemo iz vode ali sopare in ga narahlo razkosamo na manjše kose. V woku ali globji ponvi na olju najprej popražimo čebulo, nato dodamo še ostalo zelenjavo. Kuhamo 4-5 minut. Solimo in začinimo po okusu.
3. korak
Ko so rezanci že skoraj pripravljeni, dodamo v ponev še škampke. Pustimo na ognju še 3 minutke in jed je gotova.
Rezance ter škampke z zelenjavo postrežemo v globjem krožniku.
Nasvet:
Temu receptu lahko dodate še več sestavin, kot na primer bučke, korenje, indijske oreščke, kalčke …
Zavremo vodo, v katero nato damo brokoli. Pozorni moramo biti pri trajanju kuhanja, saj ne želimo, da brokoli prekuhamo in povzročimo da nato razpada. V vreli vodi ga pustimo med 5 in 10 minut, odvisno od velikosti kosov. Možno je tudi da se kuha v sopari in ne direktno v vodi.
Vodo zavremo v še enem loncu, jo solimo in v njej kuhamo rezance. Jaz sem uporabila tanjše riževe rezance, ki se kuhajo med 6 in 8 minut.
2. korak
Sesekljamo čebulo, narežemo por in papriko na poljubno veliko koščke. Brokoli vzamemo iz vode ali sopare in ga narahlo razkosamo na manjše kose. V woku ali globji ponvi na olju najprej popražimo čebulo, nato dodamo še ostalo zelenjavo. Kuhamo 4-5 minut. Solimo in začinimo po okusu.
3. korak
Ko so rezanci že skoraj pripravljeni, dodamo v ponev še škampke. Pustimo na ognju še 3 minutke in jed je gotova.
Rezance ter škampke z zelenjavo postrežemo v globjem krožniku.
Nasvet:
Temu receptu lahko dodate še več sestavin, kot na primer bučke, korenje, indijske oreščke, kalčke …

No comments:
Post a Comment