Sestavine:
- losos
- rdeči radič
- čebula
- česen
- tanki rezanci (polnozrnati)
- olivno olje
- vegeta in/ali sol
![]() |
| Polnozrnati rezanci z omako iz lososa in rdečega radiča |
Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Rezanci:
V loncu zavremo vodo za rezance in jo solimo. V receptu sem uporabila Barilla integrale tanke rezance, ki se kuhajo 8 minut.
Omaka:
Polovico čebule sesekljamo, jo začnemo pražiti v ponvi na olivnem olju. Stremo še 4 stroke česna, ki ga dodamo čebuli. Rdeč radič operemo in narežemo na poljubno velike koščke. Dodamo v ponev. Medtem ko se radič, česen in čebulo pražijo, pripravimo losos. Najprej odstranimo kožo ter kosti, ki so ponavadi le v enem delu in jih je zelo lahko odstraniti. Nato ga narežemo na poljubno velike koščke, ni potrebno narezati na premajhne kose, saj se med kuho potem še dodatno razkosa. Te koščke nato dodamo omaki, in kuhamo še par minutk. Losos se dokaj hitro kuha, ponavadi so 3 minute kuhe več kot dovolj. Posolimo oziroma dodamo vegeto po okusu.
Rezanci so medtem pripravljeni. Polnozrnate rezance ter narejeno omako postrezemo v globokem krožniku.

No comments:
Post a Comment